Testamenten anno 2022 (08-04-2022)

  • Tijd: 09.30-16.45 uur (incl. pauze)
  • Datum: 08-04-2022
  • Locatie: Hybride (Amsterdam Zuidas met livestream)
  • Prijs: 355,- / 399,- excl. BTW
  • PO punten: 6
  • Docent: Prof. mr. dr. F.W.J.M. (Freek) Schols & Prof. mr. dr. B.M.E.M. (Bernard) Schols

Testamenten anno 2022

In deze cursus zullen de gebroeders Schols ‘alle’ actuele testamentaire clausules en testamentaire varianten de revue laten passeren en zal vooral op het hoe en waarom van een en ander ingegaan worden, zowel theoretisch als praktisch. Denk hierbij aan: de Quasi-wettelijke verdeling, het tweetrapstestament, het afvullegaat, de IPR-cautio, de dertigdagenclausule, de vrijstelling van inbreng, de uit- en insluitingsclausule, plaatsvervulling en aanwas, wijziging van de inkortingsvolgorde, executeurs en afwikkelingsbewindvoerders, onderscheid legaat en last, de democratieclausule en ga zo maar door.

Locatie en prijs

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 399,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Lunch en snacks zijn inbegrepen.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 355,- excl. BTW.

Wij verzoeken u bij uw aanmelding aan te geven (onder opmerkingen) of u fysiek wilt deelnemen of online.

Prof. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit. Daarnaast is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld 'Quasi-erfrecht met bindende elementen'. Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.
Prof. mr. dr. Bernard Schols is thans als hoogleraar verbonden aan het Centrum voor Notarieel recht van de Radboud Universiteit Nijmegen en vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate planning. Hij is gepromoveerd (2007) op de 'sterren' van de executeur. Hij was notaris te Nijmegen en rechter(-plv) bij de rechtbank Arnhem. Hij schreef voor de KNB preadviezen over de legitieme portie (2006) en de verdeling (2012). Mede van zijn hand verscheen ook het populaire boek 'Voorkom ruzie bij de kist'. Als deskundige beantwoordt hij vragen op het gebied van schenken en erven in het weekblad Elsevier.

Nieuwe cursus