De overnameovereenkomst (25-05-2022)

  • Tijd: 13.30-18.00 uur (incl. pauze)
  • Datum: 25-05-2022
  • Locatie: Hybride (Amsterdam Zuidas met livestream)
  • Prijs: 299,- / 329,- excl. BTW
  • PO punten: 4
  • Docent: Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

De overnameovereenkomst

Tijdens deze cursus zal de docent zowel ingaan op de technische kant van de overnameovereenkomst (aard van de overeenkomst, toepasselijkheid van het kooprecht en rechtspraak) als ook op de praktische kant daarvan.

Er zal een aantal veelvuldig gebruikte clausules uit de overnameovereenkomst worden geanalyseerd.

Aanvullende aandacht wordt besteed aan het schadebegrip bij overnameovereenkomsten en de specifieke rol die garanties daarbij kunnen spelen. Ook wordt nader ingezoomd op de driehoeksverhouding verkoper-koper- verkochte onderneming.

Theorie en toepassing van de theorie voor de praktijk worden telkens afgewisseld.

Locatie en prijs

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Wij verzoeken u bij uw aanmelding aan te geven (onder opmerkingen) of u fysiek wilt deelnemen of online.

Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem is Hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit en Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Hij publiceert veelvuldig op het gebied van het Vermogensrecht en is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam.

Nieuwe cursus