Ontwikkelingen in de Privacywetgeving (AVG/UAVG) (17-05-2022)

  • Tijd: 13.30-18.00 uur (incl. pauze)
  • Datum: 17-05-2022
  • Locatie: Hybride (Amsterdam Zuidas met livestream)
  • Prijs: 299,- / 329,- excl. BTW
  • PO punten: 4
  • Docent: Prof. dr. mr. G.J. (Gerrit-Jan) Zwenne

Ontwikkelingen in de Privacywetgeving (AVG/UAVG)

In deze cursus gaat de docent in op actuele vragen over de toepassing en werking van de privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Uitvoeringswet AVG. Veel gaat over de Corona Pandemie. Wat mag en wat mag niet als het gaat om het gebruik van persoonsgegevens in het kader van de volksgezondheid:

  • In hoeverre staat de privacywet toe dat een werkgever medische gegevens van zijn personeel verwerkt? Mag een werkgever vragen naar hun gezondheid of een test afnemen ter controle?
  • En hoe zit het met het meten van lichaamstemperatuur op de werkvloer? Wat zegt de AVG daarover en wat vindt de privacytoezichthouder?
  • Wat zegt de AVG over thuiswerken? Is er een groter risico op datalekken en wat daartegen te doen?

Daarnaast is er uiteraard ook aandacht voor andere actuele onderwerpen. Denk aan: de discussies over het gerechtvaardigd belang, de omvang van het begrip strafrechtelijke gegeven, de reikwijdte van inzage- en vergeetrechten, en de evaluatie van de Uitvoeringswet AVG en het wetsvoorstel Verzamelwet gegevens-bescherming

Locatie en Prijs

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Wij verzoeken u bij uw aanmelding aan te geven (onder opmerkingen) of u fysiek wilt deelnemen of online.

Prof. dr. mr. G.J. Zwenne werd in 2011 benoemd tot hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Hij houdt zich vooral bezig met de toepassing en werking van de privacywet- en regelgeving. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van internet- en telecomrecht en juridische vraagstukken rondom blockchain, cloud en sensordata. Naast zijn aanstelling aan de Universiteit Leiden is hij advocaat en partner bij Pels Rijcken. Daarvoor was hij partner bij Brinkhof en Bird & Bird. Prof. Zwenne geeft geregeld colleges en cursussen binnen zijn expertisegebieden en publiceert over deze onderwerpen. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IT en Recht (NVvIR) en van de Vereniging Privacyrecht-Advocaten (VPR-A). Hij is tevens bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht (VPR), lid van de Adviescommissie Rechtsstatelijkheid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de raad van advies van het Nationaal Archief en docent en examinator in de VIRA-Grotius opleiding voor ICT-recht advocaten. Tot slot is hij redacteur (en auteur) van Tekst & Commentaar Privacy- en telecommunicatierecht, Concise European Data Protection, E-Commerce and IT Law, het Tijdschrift voor internetrecht en Sdu Monografieën ICT-recht.