Actualiteiten Vermogensrecht (23-11-2022)

  • Tijd: 13.30-18.00 uur (incl. pauze)
  • Datum: 22-11-2022
  • Locatie: Hybride (Amsterdam Zuidas met livestream)
  • Prijs: 299,- / 329,- excl. BTW
  • PO punten: 4
  • Docent: Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

Actualiteiten Vermogensrecht

De cursus ‘Actualiteiten Vermogensrecht’ valt uiteen in drie delen: een deel Aansprakelijkheidsrecht, een deel Verbintenissenrecht en een deel goederenrecht. Docent Edwin van Wechem bespreekt in deze delen ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie met nadruk op de ontwikkelingen in de Hoge Raad arresten. Het is immers altijd een beetje ‘eten wat de Hoge-Raad-pot schaft’. Actuele ontwikkelingen die zich afspelen vóór de cursusdatum worden altijd meegenomen. Op het gebied van het Contractenrecht zijn diverse ‘land mark arresten’ gewezen op het gebied van in gebreke stelling en verzuim alsook op het gebied van dwaling en exoneraties. Ook komt de Hoge Raad weer door met arresten over uitleg. Eveneens heeft het onderwerp ‘borgtocht‘ de aandacht van ons hoogste rechtscollege. In het Aansprakelijkheidsrecht kan men niet om de ontwikkelingen in het schadebegrotingsrecht heen.  Ook wijst de Hoge Raad richting bij begroting van zaakschade en over toepassing van de omkeringsregel. Bij het goederenrecht valt een arrest over verpandbaarheid van i.e.-rechten en een arrest over de vraag of natrekking heeft plaatsgevonden op.

Locatie en prijs

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 329,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 299,- excl. BTW.

Wij verzoeken u bij uw aanmelding aan te geven (onder opmerkingen) of u fysiek wilt deelnemen of online.

Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem is Hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit en Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Hij publiceert veelvuldig op het gebied van het Vermogensrecht en is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam.