Actualiteiten kinder- en partneralimentatie (02-11-2021)

  • Tijd: 13.00 uur - 16.30 uur (incl. pauze)
  • Datum: 02-11-2021
  • Locatie: Hybride (Van der Valk Hotel Breukelen met livestream)
  • Prijs: 222,- excl. BTW / 248,- excl. BTW
  • PO punten: 3
  • Docent: Mr. drs. Ariane Hendriks & Mr. drs. Ingrid Vledder

Actualiteiten kinder- en partneralimentatie

In deze drie uur durende cursus wordt aandacht besteed aan de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van kinder-en partneralimentatie.
Alle voor de praktijk belangrijke kwesties komen hierbij aan de orde. Is een niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie rechtsgeldig? Wanneer is grievend gedrag zodanig dat het leidt tot beëindiging van de partneralimentatie? etc. Ook wordt aandacht besteed aan de op 1 januari 2020 in werking getreden Wet herziening partneralimentatie. Welke gevolgen heeft die wet voor uw advisering?

De insteek van de cursus is praktisch. U kunt de opgedane kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.

De docenten streven naar een interactieve bijeenkomst, waarin volop gelegenheid is om vragen te stellen. Beide docenten zijn aanwezig gedurende de gehele cursus.

Locatie en prijs

Fysieke deelname

De cursus zal verzorgd worden in Van der Valk Hotel Breukelen. De cursus bedraagt € 248,- excl. BTW bij fysieke deelname op locatie. Er worden slechts een beperkt aantal deelnemers toegelaten op locatie.

Van der Valk Hotel Breukelen neemt de RIVM-richtlijnen (en richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland) in acht en hanteert zelfs aanvullende maatregelen op locatie.

Online deelname

De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname bedraagt € 222,- excl. BTW. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op PO-punten.

Wij verzoeken u bij uw aanmelding aan te geven (onder opmerkingen) of u fysiek wilt deelnemen of online.

Mr. drs. Ingrid Vledder heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie. Zij is als redacteur alimentatie en familieprocesrecht verbonden aan de Kennisbank van Split-Online. Zij treedt regelmatig op in de media. Ook publiceert en twittert zij over het familierecht. Voordat zij advocaat werd heeft zij als rechterlijke ambtenaar in opleiding en bij Amnesty International gewerkt.
Mr. drs. Ariane Hendriks is cultuurwetenschapper en jurist. Zij is sinds 2007 werkzaam als advocaat te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en het civiele jeugdrecht en adviseert en procedeert uitsluitend op die rechtsgebieden. Ariane is lid van de vereniging Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Zij publiceert regelmatig blogs en artikelen over familierechtelijke onderwerpen, o.a. op de Kennisbank van Split-Online. Voordat Ariane advocaat werd, werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij. Politieke ontwikkelingen rond het familierecht volgt zij nog steeds op de voet.