Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer u terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site u het meest interessant en nuttig vindt.
Introductiekorting: Introduceer een contact uit uw netwerk en ontvang beiden 10% korting per succesvolle introductie.
Algemene informatie
Het huurrecht is voortdurend in beweging en actuele rechtspraak blijft van belang. Tijdens deze cursus komt de laatste stand van zaken aan bod bij het huurrecht bedrijfsruimte en het huurrecht woonruimte.
Woonruimte
In het huurrecht woonruimte volgen de ontwikkelingen zich in hoog tempo op. In 2024 is de Wet vaste huurcontracten ingegaan, waardoor huurcontracten voor onbepaalde tijd (weer) de norm zijn geworden. Er is veel te doen over huurprijsverhoging en indexeringsclausules, waarvan verschillende rechters al hebben geoordeeld dat er sprake is van oneerlijke bedingen. Dat kan grote gevolgen hebben voor de huurmarkt. De Hoge Raad is nu gevraagd om advies te geven en prejudiciële vragen te beantwoorden. De Wet goed verhuurderschap is onlangs ingevoerd, ook een grote wijziging voor (ver)huurders van woonruimte.
En als klap op de vuurpijl is de Wet betaalbare huur in aantocht. De Tweede Kamer is al akkoord, op het moment van schrijven van dit stuk ligt de wet ter behandeling bij de Eerste Kamer. De Minister wil de wet al per 1 juli 2024 in laten gaan. In dit onderdeel bespreekt Jeroen Groenewoud al deze actualiteiten net als andere ontwikkelingen, in de wet en in de jurisprudentie.
Bedrijfsruimte
Het huurrecht bedrijfsruimte is voortdurend in beweging. Actuele rechtspraak blijft van belang. In dit onderdeel komt deze uitvoerig aan bod.
In tijden van grote vraag naar bedrijfsruimte speelt huurbescherming een belangrijke rol. Met de opkomst van webwinkels en de coronacrisis zijn de verhoudingen gewijzigd. Huurders verdwijnen en verhuurders zoeken naar oplossingen. Verhuurders doen meer hun best om huurders te behouden. Huurders hebben vaak een sterkere onderhandelingspositie.
In het onderdeel bedrijfsruimte wordt de laatste stand van zaken uitvoerig behandeld door Govert Kerpestein. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ook worden praktische tips gegeven voor het opstellen en beoordelen van huurcontracten aan de hand van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de ROZ-modellen. Daarnaast komt de laatste jurisprudentie over de vaste thema’s aan de orde: huurbeëindiging, huurprijsherziening, indeplaatsstelling en de toepassing van de wettelijke gebrekenregeling bij bedrijfsruimte.
De exacte onderwerpen van de cursus zijn van de actualiteit afhankelijk en kunnen op de cursusdag enigszins afwijken van hierboven genoemde onderwerpen.
Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het huurrecht en kunt u deze kennis direct toepassen in uw eigen praktijk.
Prijs en locatie
Deze cursus zal ‘hybride‘ worden verzorgd. Dit houdt in dat de cursus op locatie wordt verzorgd met een livestream door middel waarvan u tevens online kunt deelnemen. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u fysiek wilt deelnemen of online.
Fysieke deelname
De cursus zal verzorgd worden in het moderne Atrium Meeting Centre op de Amsterdamse Zuidas. Het Atrium Meeting Centre is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De cursus bedraagt € 549,- excl. btw bij fysieke deelname op locatie. Uitgebreide lunch en hapjes gedurende de dag zijn inbegrepen.
Online deelname
De cursus is ook online te volgen via een livestream. Online deelname aan de cursus geeft ook recht op opleidingspunten. Online deelname bedraagt € 499,- excl. btw.
Docenten
mr. dr. G. (Govert) Kerpestein
Govert Kerpestein (Vlissingen, 1964) is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sedert 1992 advocaat, gespecialiseerd in het huurrecht bedrijfsruimte. In 2005 is hij gepromoveerd op de nieuwe huurwetgeving. Zijn dissertatie “Huur en verhuur van bedrijfsruimte” is een kritische beschouwing op de in 2003 in werking getreden huurwetgeving. In augustus 2019 is de 7e editie verschenen van zijn handboek “Huurrecht bedrijfsruimte” (SDU Uitgevers). Daarnaast is hij redacteur van “Commentaar Huurrecht” (SDU Uitgevers). Govert Kerpestein, tegenwoordig een huurrechtspecialist en geen advocaat meer, is bekend door zijn gastcolleges, postdoctorale cursussen en studiedagen die hij door het hele land verzorgt.
mr. J. (Jeroen) Groenewoud
Jeroen Groenewoud is na zijn studie (2003) als jurist begonnen bij Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere verhuurders en beleggers. In 2007 heeft Jeroen de overstap gemaakt naar de advocatuur. Momenteel is hij als advocaat, gespecialiseerd in het huur- en vastgoedrecht, werkzaam bij Corten De Geer Advocaten.
In 2011 heeft hij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA) afgerond. Zodoende mag hij zich specialist in het huurrecht noemen.
Jeroen is docent bij verschillende opleidingsinstituten waaronder bij Iuris Legal juridische opleidingen. Ook geeft hij les voor de specialisatieopleiding van de Vereniging Huurrecht Advocaten.
Verder is Jeroen een van de auteurs van Commentaar Huurrecht van SDU en SDU Online.
Ervaringen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.
Review plaatsen