Actualiteiten Arbeidsrecht (22-06-2021)

  • Tijd: 09:00 uur - 13:30 uur (incl. pauze)
  • Datum: 22-06-2021
  • Locatie: Online
  • Prijs: 299,- excl. BTW
  • PO punten: 4
  • Docent: Prof. mr. dr. A.R. Houweling

Actualiteiten Arbeidsrecht

In 240 minuten helemaal up to date: dat is Actualiteiten Arbeidsrecht bij iuris legal. Onder de bezielende leiding van Prof.mr.dr. A.R. (Ruben) Houweling wordt u in vier uur tijd de highlights van het arbeidsrecht anno 2021 bijgebracht. Aan bod komen onder meer:

  • Uitleg vervaltermijn ontslagrecht (Hoge Raad ABN Amro-zaak)
  • Spelregels ‘beschikbaarheidsdienst = arbeidstijd’ (HvJ EU)
  • Niet meewerken aan herplaatsing maakt werknemer ernstig verwijt, geen transitievergoeding (Hof Den Bosch)
  • Wel of geen zzp? (Hof Amsterdam Deliveroo)

Maar ook berekening billijke vergoeding, flexrecht en oproepkrachten, komen allemaal aanbod.

De stijl van de cursus is (ook online) in hoge mate interactief met veel ruimte voor inbreng van eigen casuistiek. De academische kennis wordt zoveel mogelijk van praktische tips en tricks voorzien.

Ruben Houweling (1980) studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hij geeft daarbij leiding aan het team docenten en onderzoekers van de sectie Arbeidsrecht. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (onder meer voor CPO, OSR, PALA en PALA+ en het Arbeidsrecht Instituut). Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind. In dat kader verzorgt hij regelmatig verdiepingscursussen bij ons op kantoor en wordt hij in bepaalde gevallen betrokken bij de complexere kwesties om mee te denken over de juridische mogelijkheden.