Cursus Actualiteiten Arbeidsrecht

  • Tijd: 10.00 uur - 17.30 uur
  • Datum: 17-11-2020
  • Locatie: Atrium Zuidas Amsterdam
  • Prijs: 399,- excl. BTW (499,- na 17 oktober)
  • PO punten: 6
  • Docent: Prof. mr. G. Boot & Prof. mr. dr. A.R. Houweling

Actualiteiten Arbeidsrecht

Onder de bezielende leiding van Gerrard Boot en Ruben Houweling wordt u in een dag helemaal bijgepraat over de meest belangwekkende ontwikkelingen op het terrein van het arbeidsrecht. Uiteraard wordt de eerste Corona-jurisprudentie, alsmede de i-grond-toewijzingen met u gedeeld. Maar ook onderwerpen als billijke vergoeding (New Hairstyle II en Blue Circle), transitievergoeding (Sipor, Nayak en Victoria), kwalificatie (Yodel en Groen/Schoevers 2.0), driehoeksverhoudingen (Taxi Dorenbos) en doorwerking vermogensrecht (psychotherapeut), overgang van onderneming (Grafe&Phole en ISS) en gelijke behandeling (ABN Amro) en nog veel veel meer passeren de revue.

 

Prof. Mr. G. Boot is hoogleraar aan de universiteit Leiden (sedert 2011) en raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam (sedert 2015). Daarvoor is hij advocaat geweest van 1994 tot 2009 en kantonrechter van 2009 tot 2015. Proefschrift (2005): ‘Arbeidsrechtelijke bescherming’) Thans is hij hoofdredacteur van het tijdschrift ArbeidsRecht, samensteller van de SDU Wettenverzameling Arbeidsrecht en docent van diverse PAO-cursussen.
Ruben Houweling (1980) studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In die hoedanigheid heeft hij onder meer de succesvolle Master Arbeidsrecht (2009) opgericht. In juni 2011 is Ruben benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hij geeft daarbij leiding aan het team docenten en onderzoekers van de sectie Arbeidsrecht. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Daarnaast is Ruben lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en van de Sdu Cursus Adviesraad Arbeidsrecht. Ruben verzorgt regelmatig lezingen en cursussen (onder meer voor CPO, OSR, PALA en PALA+ en het Arbeidsrecht Instituut). Hij publiceert veelvuldig in diverse vaktijdschriften en boeken. Vanaf 2009 is Ruben als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind. In dat kader verzorgt hij regelmatig verdiepingscursussen bij ons op kantoor en wordt hij in bepaalde gevallen betrokken bij de complexere kwesties om mee te denken over de juridische mogelijkheden.

Wat een fijne docent is Gerrard Boot toch!

Als altijd heeft Gerrard Boot een prettige en heldere uitleg

X